Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Jan ter Haar | Trainer | Coach | Adviseur | Home

Test je team

Help je team (nog) effectiever samenwerken! Middels verschillende testen is het mogelijk meer inzicht te krijgen in de teamrollen en voorkeuren van de mensen in je team.
De uitwerking van de test biedt de basis voor een praktische  trainingsdag of dagdeel.
Mail voor meer info naar jan@terhaarconsult.nl


De Belbin test

Wat is een goed team? Een effectief team bestaat uit mensen die elkaar aanvullen, mensen die verschillende rollen vervullen.
De meest succesvolle mensen vormen niet per definitie  samen een succesvol team.
Prof. Belbin beschreef de acht teamrollen, die met elkaar een hecht team kunnen maken.
Dit zijn acht sterktes, die elkaar aanvullen en corrigeren en die samen voor een succesvol resultaat zorgen.
Als je een paar rollen mist ben je als team minder effectief.
Naar aanleiding van deze Belbin test gaan we in op de uitkomst met de kwaliteiten per teamrol en ook met de daarbij behorende valkuilen en uitdagingen!


Werken met het DISC model

Het DISC model zegt iets over onze basisbehoeftes als mens. Deze behoeftes, of gedragsstijlen, hebben invloed op de manier waarop wij ons gedragen, hoe wij het gedrag van anderen interpreteren en hoe wij naar anderen kijken.
DISC kent vier fundamentele temperamenten: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Ieder mens vertoont gedrag dat beïnvloed is door alle vier de temperamenten. Er is echter vaak één temperament dat overheerst in ons dagelijkse doen en laten.|
Vraagt jouw plek in het team een temperament wat veel afwijkt van jouw natuurlijke temperament, kan het zijn dat je werken in een team als uitputtend of irritant ervaart.
Onze disc training geeft inzicht in jezelf en jouw team, waardoor verrassende oplossingen naar boven kunnen komen.


 
DNLA - Discovery of Natural Latent Abilities
Vrij vertaald: Talenten en mogelijkheden ontdekken, ontwikkelen en behouden.
Mentale ontwikkeling en begeleiding met DNLA
Wij gebruiken DNLA in persoonlijke coaching met als doel prestatieverbetering van leidinggevenden, topsporters, coaches en commerciële talenten. DNLA is een transparant en praktisch inzetbaar systeem.

Wat kan DNLA doen voor jou
Lichaam en geest werken nauw samen. Wanneer beide in optimale conditie zijn kan een mens het hoogste uit zichzelf halen.  Het is van groot belang wat jouw specifieke manier van coachen en stimuleren is. DNLA brengt hierin inzicht en structuur, waardoor het maximale prestaties naar boven te halen zijn.